Pedagogstudentenes landsmöte 2017

Under dagarna 27.4-29.4 representerar Julia Liewendahl och Emilia Friis FSLF på Pedagogstudentenes landsmöte i Oslo.

Det har varit intensiva dagar med program från morgon till kväll med enstaka pauser och mat. Under torsdagens landsmötedebatt diskuterades det om mångkulturella skolmiljöer, intregrering samt diskriminering i skolan. Ett diskussionsämne som ligger på tapeten både i Norge, Sverige och Finland. Vi diskuterade även om hur den finska klasslärarutbildningen innefattar kurser som stöder lärarens kompetens för att undervisa i ett mångkulturell klassrum, medan de i Norge inte har det som ett ämne.

Under fredagen var det genomgång av prinsiprogrammet där vi från FSLF deltog i debatten med att berätta om hur vi vid Åbo Akademi har sammarbete med Vasa Övningsskola samt vilka behörighetsvillkor en lärare bör uppfylla för att få agera handledare till en lärarstuderande. Vi poängterade även det mål om trepartssamtal som vi försöker att uppnå.

Dessutom lyfte Pedagogstudentene Wenche och Heidi upp hur skillnaderna mellan ansökningarna till lärarutbildningarna ser ut mellan Norge, Sverige och Finland.

Utöver detta gav vi en hälsning där vi tackade för inbjudan och presenterade vilka vi i FSLF är, vad vi arbetar för, för vem vi är ämnesförening och poängterade hur viktigt det är med ett internationellt sammarbete. Slutligen lyfte vi fram att den nya läroplanen trädde i kraft från och med 2016 i vilken mångkultur är väl betonat.

18191728_1382915731754268_1854503530_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s