Finlands Svenska Lärarförbundet FSL fullmäktiges vårmöte i Tammerfors 26-27.4.2017

26-27.4 deltog FSLFs styrelsemedlemmar Hanna Sandberg och Ville Arponen i Finlands Svenska Lärarförbundet FSL fullmäktiges vårmöte i Tammerfors. Fullmäktige behandlar bl.a. motioner som inkommit från lärarföreningarna. Under detta möte behandlades motioner om bl.a. ålderstillägg för lärare.

Under onsdagen höll vi även en presentation om FSLFs verksamhet under året 2017. Vi presenterade bl.a. jubileumsfesten, pop-up infodesken och Educa-resan. Vi presenterade även våra mål för 2017. Ett av de viktigaste målen under åren är att vi som förening ska närma oss våra medlemmar, genom t.ex. information till våra medlemmar genom infodesken men också genom sociala medier. Vi presenterade även vår utökade verksamhet med ämneslärararutskottet i Åbo och den nyetablerade kontakten med klasslärarstuderandena i Helsingfors. Vi betonade att vi vill att FSLFs medlemmar ska veta att de även är medlemmar av FSL. Efter presentationen om FSLF presenterade förbundsordförande Christer Holmlund vårt samarbete ur FSLs synvinkel.

På kvällen ordnades en trerätters middag. Under middagen fick vi mycket positiva kommentarer på FSLFs verksamhet, vilket såklart glädje oss styrelsemedlemmar. Vi har även mottagit utvecklingsförslag som vi hoppas att ska föra föreningen framåt. Det glädjer oss alltid att få feedback från tjänstgörande lärare på fältet.

Under andra mötesdagen presenterades bl.a. den nya praxisen som gäller lärarens samplanering som träder i kraft under 2017. Förutom det presenterade även förbundsordförande förslaget på FSLs nya struktur, som förhoppningsvis klubbas igenom på kongressen 2018. Förslaget innebär kort att kongressen inom FSL slopas och istället får fullmäktige överta dessa uppgifter. För FSLFs del skulle detta innebära att lärarstuderandena skulle få egna fullmäktigemedlemmar i FSLs fullmäktige, vilket fallet inte är för tillfället då vi endast deltar som observatörer under mötena. Här kan du läsa mera om FSLs struktur för tillfället.

Ville Arponen

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s