Besök från Sverige

Under tisdagen den 2.5 tills idag 4.5 har vi haft besök från både Lärarförbundetstudent Umeå och Lärarförbundetstudent Uppsala.

Vi har haft rundvandring i Åbo Akademis Academill samt kollat in kårhuset. Sedan träffade vi några studerande som berättade om hur praktiken fungerar vid Övis och vi diskuterade hur det fungerar med trepartssamtal samt handledarna vid ÅA. Vi besökte även Vasa Övningsskola där vi kollade in hur klassrummen ser ut, visade den engelska delen samt högstadiet.

Mot kvällskvisten träffades vi i Havtornen där vi delade med oss lite av den finlandssvenska sitzkulturen med mat, sång och lekar. Långa diskussioner förgyllde kvällen varvat med skratt.

På torsdagsmorgon åkte Umeå hem medan Uppsala for och träffade Johanna som är praktikkoordinator på Övis. De fick även en rundvandring i Vasa Övisgymnasium innan de träffade Jenny Haagensen för diskussion.

Före vi vinkade av Uppsala åt vi pizza tillsammans och besökte Fazers Café i kvällssolen.

Vi är väldigt glada över det internationella samarbete och kontaktnät som vi bygger upp över gränserna. Det har varit mycket givande diskussioner där vi får ta del av varandras utbildningar, kunskap och lär oss av varandra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s