Vanligaste frågorna

VAR HITTAR JAG INFORMATION OM ÅBO AKADEMI?

tryck här för att komma till ÅA information

UNDER VILKEN TID ÄR ANSÖKAN TILL ÅBO AKADEMI?

Ansökningstiden pågår under tiden 15.3. – 5.4.2017 kl. 15:00 på studieinfo.fi

VEM KAN JAG KONTAKTA OM JAG HAR FRÅGOR KRING LÄRARUTBILDNINGEN?

Du kan alltid ta kontakt med någon av oss som sitter i FSLF styrelse personligen eller till våran mejl fslf@abo.fi. Vi hjälper dig då komma i kontakt med rätt person beroende på vad du har för frågor.

Tveka inte att ta kontakt, det finns inga dumma frågor!

VAR HITTAR JAG INFORMATION OM VASA, ÅBO OCH HELSINGFORS SOM STUDIESTAD?

Under fliken i översta menyn: Abiturienter -> X som studiestad

HUR HITTAR MAN BOSTAD I VASA?

Det finns gott om studiebostäder i Vasa.
Du kan söka bostad genom VOAS (Stiftelsen Vasa studiebostäder). Du kommer till deras hemsida HÄR.

Du kan i ansökningen av bostad välja var i Vasa du vill söka bostad ex. Vasa centrum, brändö och vilken gata. Du kan även välja hurdan bostad du önskar bo i som etta, tvåa eller boxbostad och sedan totalt sätta dig i kö för 6 stycken lägenheter. Det kostar inget att ställa dig i kö och de tar kontakt med dig sedan om du fått bostad.

En annan organisation för studiebostäder är Lärkan som främst riktar sig till lärarstuderande vid Åbo Akademi i första hand. Du kommer till deras hemsida HÄR.

Om du vill söka av privatpersoner kan man gå med i Facebookgruppen ”Hyresbostäder i Österbotten” och ”Vaasan aluen vuokrat-asunnot

STUDERANDES ÅSIKT:

Jag bodde ett och halvt år i Lärkan och den vägen fick jag flera nya vänner och gemenskapen var fantastisk. Senare flyttade jag ihop med två studiekompisar som också studerade till lärare, men det var ändå genom lärkan vi blev  vänner. Vi googlade lite runt, var och tittade på en lägenhet och så slog vi tlll.

För att bo tillsammans med andra ska man ta och fundera en extra gång, eftersom det finns flera som det kanske inte alls fungerar för. Men för mig och mina kämppisar har det fungerat jättebra, tror mycket handlar om hurdana spelregler man lägger upp och att man respekterar den andras rum och fritid. Och ett hett tips stavas DISKMASKIN 🙂 

 

Vill du bidra med något till denna sida?
Kontakta Julia Liewendahl eller Julia Hurskainen!

julia.liewendahl@abo.fi
julia.hurskainen@abo.fi

Annonser